07.08.2016 09:37

Van der Gaag euforisch na eerste driepunter

Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag kijkt naar zijn ploeg tijdens de oefenwedstrijd tegen de amateurs van ARC. (02-07-2016)
Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag kijkt naar zijn ploeg tijdens de oefenwedstrijd tegen de amateurs van ARC. (02-07-2016)

Excelsior raakte deze zomer veel sterkhouders kwijt, maar kwam tegen FC Twente uitstekend voor de dag. Onder de nieuwe trainer Mitchell van der Gaag pakten de Rotterdammers meteen de eerste driepunter van het seizoen.

Excelsior kwam binnen het kwartier al op voorsprong door een doelpunt van Kevin Vermeulen. In de 61ste minuut was het notabene rechtsback Leeroy Owusu die voor de 0-2 zorgde. Twente bracht het verschil vlak voor tijd terug tot een doelpunt, maar Excelsior gaf de wedstrijd daarna niet meer uit handen. Van der Gaag was na afloop erg blij met de winst in Enschede. "Dit geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen. Maar we moeten wel met beide benen op de grond blijven staan en hard moeten blijven werken", vertelde Van der Gaag in gesprek met FOX Sports.

"We hebben realistisch gespeeld, het balbezit veel aan Twente gelaten. We wisten waar er iets te halen viel", aldus de debuterende coach aan de kant van de Kralingers. Excelsior speelde op de counter in Enschede en dat pakte goed uit. Verrassend, aangezien de club deze zomer sterkhouders als Sander Fischer, Tom van Weert, Jeff Stans, Rick Kruys en Adil Auassar kwijtraakte.

Van der Gaag hoopt daarom nog op versterkingen. "De selectie is nog niet op orde. De doelstelling is duidelijk: handhaving. De spelers druppelen langzaamaan binnen. De uitdaging was om met een kleine groep aan te vangen. Het is wachten op kwaliteit. We hebben wat vinkjes geplaatst deze dagen en ik hoop dat er volgende week ook nog wat spelers binnenkomen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner