07.08.2016 10:13

NAC-spits beleeft prima debuut: "Kippenvel"

Cyriel Dessers (l.) viert een doelpunt van Jeff Stans (m). De van Excelsior overgekomen middenvelder heeft NAC op voorsprong gezet. (05-08-2016)
Cyriel Dessers (l.) viert een doelpunt van Jeff Stans (m). De van Excelsior overgekomen middenvelder heeft NAC op voorsprong gezet. (05-08-2016)

Cyriel Dessers moet dit seizoen voor de doelpunten gaan zorgen in Breda. De nieuwe spits van NAC was vrijdagavond al trefzeker in het duel met Jong FC Utrecht. Dessers heeft genoten van zijn debuut in het Rat Verlegh Stadion.

NAC was vrijdag veel te sterk voor het debuterende Jong FC Utrecht en won met 4-1. Dessers was na rust verantwoordelijk voor de 2-0. "In de eerste helft had ik twee halve en één hele kans gemist. Gelukkig heb ik na rust het hoofd koel gehouden en wel gescoord", laat de aanvaller weten in gesprek met BN DeStem. De 21-jarige Belg scoorde op aangeven van de eveneens nieuwe Robbie Haemhouts, die overkwam van Willem II.

"Die pass van Robbie noemen wij in België kaviaar. Hij doet me denken aan Xavi als voetballer. Een klasbak. Ik kon die kans echt niet meer missen na zo'n mooie assist. Anders was Robbie heel boos geworden denk ik, haha", aldus de oud-spits van Sporting Lokeren.

Ook vrijdag was het Rat Verlegh Stadion weer goed gevuld met ruim twaalfduizend supporters op de tribunes. De fanatieke aanhang van NAC heeft indruk gemaakt op de nieuwe aanvalsleider in het elftal van trainer Marinus Dijkhuizen. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. De supporters zijn fantastisch. Zoals ik me vooraf had ingebeeld. Allez, kippenvel was het. Op den duur geeft zo’n prachtige sfeer u vleugels. Ik ben ontzettend blij met deze eerste wedstrijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner