07.08.2016 10:23

Van Wolfswinkel blij na trefzekere rentree

Ricky van Wolfswinkel (m.) luistert zijn rentree voor Vitesse op met een doelpunt. De spits is het middelpunt van de vreugde na de 0-2 in Tilburg. (06-08-2016)
Ricky van Wolfswinkel (m.) luistert zijn rentree voor Vitesse op met een doelpunt. De spits is het middelpunt van de vreugde na de 0-2 in Tilburg. (06-08-2016)

Ricky van Wolfswinkel kende een prachtige rentree bij Vitesse. De spits was eenmaal trefzeker tegen Willem II en hoopt dit seizoen op minimaal vijftien doelpunten.

Vitesse had een vrij gemakkelijke avond in Tilburg en kwam al na 21 minuten op voorsprong door een doelpunt van Van Wolfswinkel. Het werd uiteindelijk 1-4 voor de Arnhemmers in het Koning Willem II Stadion. "We hadden het vrij lastig in het begin. We begonnen niet goed, maar we kwamen op voorsprong. Daarna liepen we vrij snel uit. Het blijft dan een gevaar dat je gaat verslappen. Dat zag je ook in de tweede helft en dat mag eigenlijk niet", laat de spits weten voor de camera's van de NOS.

Van Wolfswinkel speelde afgelopen seizoen voor Betis Sevilla, maar kwam daar in zestien wedstrijden tot slechts één doelpunt. Dat schamele getal heeft de spits sinds zaterdag al geëvenaard. Vitesse nam de inmiddels 27-jarige Van Wolfswinkel over van Norwich City en hoopt dat de aanvaller de nog jonge ploeg op sleeptouw kan nemen. "Ik voel me goed. In mijn eerste periode hier was ik de jonge jongen. Nu kom ik anders binnen. Ik heb ervaringen opgedaan in het buitenland, zowel goede als slechte. Dat neem je mee."

"Het voetbal is gewoon hartstikke leuk in Nederland, we voetballen goed. Fysiek zullen we het afleggen tegen de grotere competities, maar in het buitenland weten ze ook dat ze het lastig hebben tegen Nederlandse teams, want die zitten voetballend goed in elkaar", aldus Van Wolfswinkel, die in de Eredivisie zijn status als doelpuntenmaker weer wil hervinden. "Als we hier de volgende keer staan en ik heb er vijftien ingelegd, dan ben ik heel blij."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner