07.08.2016 14:20

Elia schiet Feyenoord naar een ruime winst

Eljero Elia juicht na de 0-4 tegen FC Groningen. Nog nooit eerder maakte hij drie doelpunten in een wedstrijd in de Eredivisie. (07-06-2016)
Eljero Elia juicht na de 0-4 tegen FC Groningen. Nog nooit eerder maakte hij drie doelpunten in een wedstrijd in de Eredivisie. (07-06-2016)

Feyenoord heeft zondagmiddag een uitstekende openingswedstrijd gespeeld op bezoek bij FC Groningen. Het frivole spel via de sterke flanken resulteerde in een 0-5 overwinning. Eljero Elia was de grote uitblinker met een hattrick en een vinger uit de kom.

Feyenoord opende agressief en stichtte direct gevaar via Jens Toornstra. Allereerst zag de rechtsbuiten een scherpe voorzet uit de doelmond gegleden worden door Hans Hateboer. Even later keerde doelman Sergio Padt een inzet van Toornstra. De Rotterdammers waren sterk en kregen via nieuweling Nicolai Jørgensen een derde kans. Na een kleine twintig minuten was het echter wel raak. Tonny Vilhena profiteerde van een hard schot van Eljero Elia. Groningen-goalie Padt had hier namelijk veel moeite mee, waardoor Vilhena uit de rebound de bal in het lege doel kon werken: 0-1.

Na de 0-1 kreeg Dirk Kuyt nog een goede kans, maar kwam tegelijkertijd Groningen wat meer aan voetballen toe. Het resulteerde in een schot net over het doel van Albert Rusnák. Heel veel meer kon de ploeg van Ernest Faber echter niet bewerkstelligen. Tien minuten voor rust begon de grote Elia-show. Allereerst werkte de linksbuiten een voorzet van Toornstra hoog tegen de touwen: 0-3. In de laatste minuut van de eerste helft belegde Elia nogmaals een huzarenstukje. Na een combinatie met Jørgensen krulde de uitblinker de bal op fraaie wijze in de verre hoek: 0-3.

Na rust was het Groningen dat uit de startblokken schoot. Het kreeg na een halve minuut een kans via Jesper Drost. De middenvelder schoot de bal echter oog in oog met Brad Jones voorlangs. Daarna was het weer de beurt aan Feyenoord. Een schot van Vilhena werd nog gekraakt door Padt, maar bij de rebound was Elia opnieuw attent. De geweldenaar knalde de bal hoog en spijkerhard in het doel: 0-4.

Daarna gebeurde er iets zeer opmerkelijks. De vinger van Elia ging uit de kom, hij moest binnen verzorgd worden en kwam daarna weer snel in het veld. Uiteindelijk moest de man van de hattrick toch gewisseld worden voor Bilal Başaçıkoğlu. Ook Steven Berghuis kon nog zijn debuut maken voor Feyenoord en verving aanvoerder Kuyt. Jørgensen was de man van de slotfase. De Deense spits schoot twee keer naast en legde zijn derde kans via een Gronings been in het doel: 0-5. Feyenoord maakte veel indruk in Groningen en grijpt direct de koppositie.

Door: Koen Larmit

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner