07.08.2016 22:59

Streppel over Schaars: "Een schot in de roos"

Stijn Schaars traint in de zoektocht naar een nieuwe club mee met zijn oude werkgever PSV. (15-07-2016)
Stijn Schaars traint in de zoektocht naar een nieuwe club mee met zijn oude werkgever PSV. (15-07-2016)

Stijn Schaars had een groot aandeel in de puntendeling tussen sc Heerenveen en AZ Alkmaar. De middenvelder, die afgelopen maand transfervrij naar Friesland verkaste, kon na zijn optreden rekenen op lovende woorden van zijn trainer Jurgen Streppel.

"Zijn komst is echt een schot in de roos geweest", vertelde de oefenmeester voor de camera's van FOX Sports. Streppel zat voor het eerst op de bank bij Heerenveen en zag zijn ploeg knokken naar een gelijkspel, ondanks een rode kaart van Willem Huizing. "We hebben met tien man strijd en passie getoond. Misschien hebben we ook wat geluk gehad, maar dit is een mooi resultaat."

Schaars zelf was ook blij met het optreden van zijn ploeg. "Het is heerlijk om met tien man nog een gelijkspel uit het vuur te slepen", tekende ook hij op tegenover eerder genoemd medium. De routinier scoorde met een fraaie vrije trap, waardoor hij zorgde dat zijn ploeg een punt meenam uit Alkmaar.

"Een vrije trap heb je ook nodig in dergelijke situaties. Ik denk dat we tevreden kunnen zijn. We spraken af om veel energie in het duel te stoppen en dat is wel gelukt", ging Schaars verder. De middenvelder hoopt dat zijn ploeg nu door pakt. "Heerenveen heeft altijd veel ambitie, daarom heb ik hier ook getekend. We hopen dit jaar uit het dal te kruipen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner