08.08.2016 16:33

Sinkgraven gaat nu beter om met tegenslagen

Daley Sinkgraven (r.) probeert behendig Gōtoku Sakai te omspelen tijdens de oefenwedstrijd tussen Ajax en Hamburger SV. (09-01-2016)
Daley Sinkgraven (r.) probeert behendig Gōtoku Sakai te omspelen tijdens de oefenwedstrijd tussen Ajax en Hamburger SV. (09-01-2016)

Doordat Amin Younes nog geblesseerd was, mocht Daley Sinkgraven in de basis starten bij Ajax tegen Sparta. Dat deed de 21-jarige linkspoot naar behoren en scoorde ook nog eens zijn eerste treffer in Amsterdamse dienst. Het was voor Sinkgraven een welkome opsteker na een reeks van tegenslagen. 

"Ik denk dat ik ben gegroeid in het omgaan met tegenslagen. Tegenslag was ik bij Heerenveen helemaal niet gewend, maar bij Ajax heb je veel concurrentie. Je moet je mannetje staan, maar teleurstellende momenten doen zich ook voor. Ik ben nu sterker", vertelt de middenvelder in gesprek met Ajax Life.

Hoewel Sinkgraven niet op zijn favoriete positie stond, was hij zeer blij dat hij vanaf het begin mocht meedoen. "Ik was zelf eerlijk gezegd ook best wel verrast dat ik in de basis mocht beginnen. Zo snel kan het gaan. Linksbuiten is niet mijn favoriete plek, maar als de trainer me nodig heeft, dan sta ik er."

"Ik ben ook geen echte linksvoor. Ik kom wat meer naar binnen, geef er een eigen draai aan", gaat Sinkgraven verder. "Hoewel ik linksbuiten speelde, kreeg ik ook de kans om me op het middenveld te laten zien. Dat zag je goed terug bij de 1-3. Ik anticipeerde, dan is het kijken hoe de bal valt en ik zag Mateo Cassierra lopen. We trainen nu al een tijdje met elkaar, dat gaat steeds beter."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner