08.08.2016 19:29

Depoitre vergezelt Nederlander in Portugal

Laurent Depoitre trekt naar FC Porto. De 27-jarige aanvaller heeft een vierjarig contract getekend bij de Portugese grootmacht en is derhalve met onmiddellijke ingang vertrokken bij AA Gent, de Belgisch kampioen van 2015.

De Oost-Vlamingen doen geen mededelingen over het transferbedrag, maar de krant Het Laatste Nieuws rept van zes miljoen euro. Hij zou in het Estadio do Dragao tevens een ontsnappingsclausule van veertig miljoen in zijn verbintenis op hebben laten nemen. Porto heeft daarmee een éénvoudig Belgisch international in huis gehaald om samen te spelen met onder andere oud-Feyenoorder Bruno Martins Indi. In die debuutwedstrijd tegen Andorra kwam hij ook meteen tot scoren.

Zondag speelde Depoitre nog met Gent tegen Racing Genk, zijn negentigste en laatste wedstrijd voor de Buffalo’s nadat hij twee jaar geleden transfervrij van Oostende was overgekomen. De goaltjesdief kwam 31 keer tot scoren voor Gent. De belangrijkste is vermoedelijk zijn treffer tegen Zenit St. Petersburg in december vorig jaar, de goal die de ploeg van Hein Vanhaezebrouck op weg naar de knock-outfase van de Champions League hielp. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner