09.08.2016 09:27

West Ham haalt recordaankoop bij Swansea

André Ayew trekt met onmiddellijke ingang van Swansea City naar West Ham United. De Londenaren maakten maandagavond via de officiële clubwebsite wereldkundig dat de Fransman een recordaankoop voor de club is.

Voor 24 miljoen euro verhuist de Franse smaakmaker uit het Liberty Stadium naar de hoofdstad van Engeland. Hij heeft daar een driejarige verbintenis getekend, de club heeft de optie om deze met nog eens twee seizoenen te verlengen en daar is hij blij mee. "Ik ben trots en blij voor deze club te gaan spelen. Ze hebben veel ambitie en een geweldige trainer. Ze willen groter worden en ik wil hard werken om te laten zien dat ik hierbij hoor", aldus Ayew.

De 26-jarige Ayew, die overal in de voorhoede inzetbaar is, speelde pas één seizoen bij Swansea en maakte daarin indruk. Daarvoor speelde hij altijd in de Franse competitie, bijvoorbeeld een lange periode bij Olympique Marseille. Daar speelde hij natuurlijk samen met Dimitri Payet, die vorig seizoen al naar The Hammers verhuisde en daar waanzinnig veel indruk maakte. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner