09.08.2016 21:29

NEC ziet af van komst Spaanse linksback

NEC-trainer Peter Hyballa schreeuwt zijn manschappen vooruit in de oefenwedstrijd tegen de amateurs van Juliana '31. (09-07-2016)
NEC-trainer Peter Hyballa schreeuwt zijn manschappen vooruit in de oefenwedstrijd tegen de amateurs van Juliana '31. (09-07-2016)

Kevin García Martínez leek de nieuwe linksback van NEC te gaan worden, maar de clubleiding van de Nijmegenaren ziet af van het contracteren van de Spanjaard. Martínez zou niet fit genoeg zijn.

De 26-jarige Spanjaard doorstond met succes de medische keuring, maar de clubleiding is dringend op zoek naar een speler die er direct kan staan. Die tijd is er volgens de leiding van NEC niet. "Hij heeft drie, vier weken nodig om fit te worden. Dan plaats ik vraagtekens bij zijn instelling. Dat getuigt niet van de juiste mentaliteit", laat technisch manager Danny Hoekman weten in gesprek met De Gelderlander.

Eerder al hadden de Nijmegenaren Fabian Gmeiner op proef. De Oostenrijkse linksback maakte een prima indruk, maar de clubleiding van NEC besloot om niet met hem in zee te gaan. Ook Gmeiner was niet direct fit genoeg om de vacature in het elftal van trainer Peter Hyballa op te vullen.

NEC had García Martínez transfervrij kunnen inlijven. Het contract van de vleugelverdediger bij het Griekse Panetolikos werd deze zomer niet verlengd. Martínez speelde eerder voor Real Mallorca. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner