10.08.2016 11:17

Kritiek op 'vreemdelingenlegioen' van NEC

Dirk Marcellis (l.) is NEC-speler Reagy Ofosu te snel af en kan er met de bal vandoor tijdens het openingsduel van Eredivisie-seizoen 2016/2017. (05-08-2016)
Dirk Marcellis (l.) is NEC-speler Reagy Ofosu te snel af en kan er met de bal vandoor tijdens het openingsduel van Eredivisie-seizoen 2016/2017. (05-08-2016)

NEC versterkte zich deze zomer met acht spelers, van wie zeven uit het buitenland komen. In het openingsduel met PEC Zwolle speelde NEC na de wissel van Robin Buwalda enige tijd met enkel buitenlandse spelers. Clubicoon Jan Peters is niet blij met het transferbeleid van zijn NEC.

"Ik vind het heel vreemd", begint Peters zijn verhaal in gesprek met De Telegraaf. "Juist omdat NEC een paar jaar geleden nog heeft uitgesproken meer met Nederlandse spelers te gaan werken. Nu is het alsof je naar een vreemdelingenlegioen zit te kijken. Qua binding met je eigen publiek is dat ook niet goed. Veel supporters kenden afgelopen vrijdag denk ik niet eens alle namen. Dat is wel heel extreem.”

Technisch manager Danny Hoekman is het niet eens met de kritiek. "We werken met een klein budget en moeten roeien met de riemen die we hebben", zegt Hoekman. "Het gaat er ons om dat we een zo goed mogelijke selectie neerzetten en waar spelers vandaan komen is dan van secundair belang. Het voetbal wordt steeds mondialer. Nederlandse spelers zijn voor ons vaak niet haalbaar en daarom kijken we nu naar goedkopere buitenlandse alternatieven. Maar na een jaar in dienst is dat wellicht anders."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner