10.08.2016 12:22

KNVB wil regel omtrent schorsing aanpassen

De KNVB maakt zich sterk voor het aanpassen van een regel omtrent de schorsing van een speler van het eerste elftal. In sommige gevallen mogen geschorste spelers hun wedstrijden alsnog in het beloftenteam spelen. Daar gaat binnenkort waarschijnlijk verandering in komen.

In een officieel statement laat de Nederlandse voetbalbond weten dat door de invoering van de Tweede en Derde Divisie de situatie ten opzichte van vroeger is veranderd. Volgens de huidige reglementen mag een speler die in het eerste elftal rood krijgt en één wedstrijd geschorst is, alsnog meespelen in het beloftenteam. Deze regel geldt dit seizoen in de Tweede en Derde Divisie enkel voor spelers die jonger zijn dan 23 jaar en/of minder dan tien competitieduels hebben gespeeld in het eerste elftal.

"Laten we vooropstellen dat we die regel onredelijk vinden en graag willen aanpassen", zegt operationeel directeur Gijs de Jong. "Dat kan alleen niet zomaar. We moeten het bespreken met de clubs en uiteindelijk moet het voorstel worden bekrachtigd in de algemene vergadering betaald voetbal", aldus De Jong, die aangeeft dat de afgelopen drie seizoenen slechts één keer gebruikgemaakt is van de uitzonderingsregel. De volgende algemene vergadering vindt in december plaats.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner