10.08.2016 14:58

Villarreal CF mist Soldado enkele maanden

Roberto Soldado staat maandenlang aan de kant. De aanvaller van Villarreal CF heeft de achterste kruisband van zijn rechterknie gescheurd en kampt met schade aan de meniscus. Waarschijnlijk komt hij dit kalenderjaar niet meer in actie.

De blessure van Soldado is een flinke streep door rekening van zijn club Villarreal CF. De Spaanse club telde vorige zomer nog zo'n dertien miljoen euro neer voor de aanvaller. In zijn eerste seizoen maakte Soladado slechts acht doelpunten in 43 officiële duels. Dat leverde hem veel kritiek op in de Spaanse stad.

Soldado zal in Spanje onder het mes gaan en waarschijnlijk in 2016 niet meer in actie komen. Binnenkort wacht AS Monaco voor Villarreal CF. Op het spel staat een plaats in de groepsfase van de Champions League. Ook aanvaller Cedric Bakambu zal de wedstrijden met de Franse ploeg vanwege een blessure vanaf de tribune moeten bekijken.

Coach Marcelino heeft zodoende nog een spits bij de selectie. Aanwinst Alexandre Pato zal zo goed als zeker aan de bak moeten. Villarreal CF opent het seizoen op zaterdag 20 augustus met een uitwedstrijd tegen Granada CF.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner