11.08.2016 20:18

Arghus: "Prachtig hier onderdeel van te zijn"

Mihai Roman (r.) gaat zijn debuut maken in de Eredivisie. De Roemeense spits van NEC krijgt van trainer Ernest Faber een kans tegen Roda JC. (12-09-2015)
Mihai Roman (r.) gaat zijn debuut maken in de Eredivisie. De Roemeense spits van NEC krijgt van trainer Ernest Faber een kans tegen Roda JC. (12-09-2015)

Arghus Soares Bordignon, kortweg Arghus, kan snel zijn debuut maken voor Excelsior. De Braziliaanse verdediger tekende vorige week bij de Rotterdamse club, maar kon door een blessure nog niet spelen. Toch hoopt hij snel een steentje bij te dragen aan de toekomst van Excelsior.

De kennismaking met Nederland bevalt hem prima. Dinsdag trainde hij voor het eerste met de groep mee en ook dat viel in goede aardige bij de stopper. "Het is een geweldige groep. Het team zit vol energie en de sfeer is goed. Ik vind het prachtig om hier onderdeel van te zijn", vertelt de robuuste verdediger op de website van de Rotterdamse club.

Arghus speelde hiervoor bij Sporting Braga, maar heeft hoge verwachtingen van de Eredivisie. "De Eredivisie is een mooie en uitdagende competitie. Het gevoel dat ik bij een club krijg, is voor mij heel belangrijk. Ik wil me op mijn plek voelen, dan kan ik het beste presteren. Bij Excelsior Rotterdam heb ik dat gevoel. Het is een warme club en ik werd met open armen ontvangen. Het team is hecht en betrok mij er meteen bij."

Die positieve instelling viel de mandekker ook al op tijdens de wedstrijd tegen FC Twente. "Samen strijden om te winnen en doorgaan tot het eind. In zo'n team wil ik ook spelen. Ik zie kansen om mezelf te laten zien en er samen met deze groep een mooi en succesvol seizoen van te maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner