11.08.2016 21:22

Bosz test fitheid van Younes op laatste training

Amin Younes (r.) komt tijdens het Europa League-duel met Celtic behendig langs Mikael Lustig, die met een sliding dat probeert te voorkomen. (17-09-2015)
Amin Younes (r.) komt tijdens het Europa League-duel met Celtic behendig langs Mikael Lustig, die met een sliding dat probeert te voorkomen. (17-09-2015)

Het meespelen van Amin Younes tegen Roda JC is nog onzeker bij Ajax, aangezien de Duitse aanvaller kampt met lichte liesklachten. Er wacht nog een laatste test voor de linksbuiten. Als hij die doorstaat, maakt hij mogelijk zijn rentree.

"Als het vrijdag tijdens de training weer goed gaat, neem ik hem op in de wedstrijdselectie", vertelt Peter Bosz op de officiële website van de Amsterdamse club. "Hij heeft vandaag alles meegedaan, op een nat veld. Als zijn lichaam dit goed doorstaat, durf ik hem wel fit te verklaren."

Na Roda JC wacht FK Rostov voor de play-offs van de Champions League. Bosz wil echter niet op de zaken vooruit lopen. "Ik heb met nog geen woord over Rostov gesproken. Eigenlijk wil ik het er niet over hebben. Alleen Roda telt op dit moment. We hebben vanochtend tactische bespreking gehad en daarna tactisch getraind. We komen in een ritme van twee duels per week, maar leven echt van wedstrijd tot wedstrijd."

Als het aan de trainer ligt, wordt het publiek vermaakt. "De intentie is duidelijk en we maken stappen, maar we hebben het nog niet naar volle tevredenheid in wedstrijden kunnen uitvoeren", gaat Bosz verder. "Dit Ajax is nog niet zo ver qua spelopvatting als Vitesse destijds. De spelers wisten toen precies wat ze moesten doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner