12.08.2016 22:30

Nederlaag De Graafschap, NAC en VVV winnen

Cyriel Dessers (l.) viert een doelpunt van Jeff Stans (m). De van Excelsior overgekomen middenvelder heeft NAC op voorsprong gezet. (05-08-2016)

De Graafschap heeft op bezoek bij FC Den Bosch met 2-1 verloren. De degradant zag een 0-1 voorsprong in Brabant omgebogen worden in een 2-1 nederlaag. NAC Breda en VVV-Venlo wisten wel te winnen.

De Superboeren namen in Den Bosch een voorsprong door een doelpunt van Dean Koolhof. Romero Regales en Arda Havar bezorgden FC Den Bosch echter alsnog de zege. Ook de andere degradant kwam niet tot winnen. SC Cambuur speelde tegen Jong PSV gelijk. Sam Lammers bracht de bezoekers op voorsprong, maar Erik Bakker schoot in blessuretijd de gelijkmaker binnen.

Na twee speelronden in de Jupiler League zijn NAC Breda en VVV-Venlo nog zonder puntenverlies. De Brabanders wonnen met 1-2 op bezoek bij Achilles'29. De Limburgers namen in blessuretijd drie punten mee in de Limburgse derby tegen MVV Maastricht.

Ook was er winst voor FC Emmen tegen RKC Waalwijk (1-0), boekte FC Volendam met dezelfde cijfers een zege bij FC Eindhoven en speelden Telstar en Fortuna Sittard met 1-1 gelijk. FC Oss en Jong Ajax kunnen ook drie punten bijschrijven. De Ossenaren verloegen Helmond Sport met 3-1 terwijl de jongelingen van Ajax met liefst 1-4 zegevierden bij Almere City FC. Maandag (20:00 uur) spelen Jong FC Utrecht en FC Dordrecht nog tegen elkaar.