13.08.2016 12:07

Stans: "Twee overwinningen geven een boost"

Cyriel Dessers (l.) viert een doelpunt van Jeff Stans (m). De van Excelsior overgekomen middenvelder heeft NAC op voorsprong gezet. (05-08-2016)
Cyriel Dessers (l.) viert een doelpunt van Jeff Stans (m). De van Excelsior overgekomen middenvelder heeft NAC op voorsprong gezet. (05-08-2016)

Jeff Stans is blij hoe zijn ploeg voor de dag kwam tegen Achilles'29. NAC Breda speelde vorige week in eigen stadion de openingswedstrijd van het seizoen en moest vrijdagavond op bezoek naar Groesbeek. Een wereld van verschil.

"Heel de week hebben we al gezegd dat we een week van uitersten zullen beleven. Vorige week in Breda voor eigen publiek met dertien- veertienduizend mensen", vertelt de middenvelder in gesprek met BN/DeStem. "En nu bij een club waar het allemaal net even minder is. Dat is een mentale beproeving. Ik moet eerlijk zeggen dat het moeite kost de focus te houden. Dat is ons gelukt. Ik denk dat weinig clubs hier met grote cijfers zullen winnen."

Toch was Stans niet helemaal tevreden, wat mede kwam door het missen van een strafschop. Daar was de middenvelder zelf schuldig aan. "Ik koos mijn vertrouwde hoek, maar de penalty was gewoon slecht ingeschoten. Daar kan ik echt van balen." De misser was niet fataal voor NAC, daar de Bredase club uiteindelijk met 2-1 won.

Daarmee staat de ploeg na twee wedstrijden bovenaan in de Jupiler League en heeft het de honderd procent score. "Twee overwinningen geven een boost. Zeker als je onder deze omstandigheden zonder al te veel problemen drie punten pakt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner