13.08.2016 14:09

Wenger benoemt Mertesacker als aanvoerder

Arsenal verdediger Per Mertesacker bedankt het publiek na de wedstrijd tegen West Ham United. (14-03-2015)
Arsenal verdediger Per Mertesacker bedankt het publiek na de wedstrijd tegen West Ham United. (14-03-2015)

Arsène Wenger heeft gekozen voor Per Mertesacker als nieuwe aanvoerder van Arsenal. De Duitser verdediger is de opvolger van de vertrokken Mikel Arteta, die komend seizoen als assistent-trainer bij Manchester City op de bank zit.

Arteta gaat zijn landsgenoot Pep Guardiola assisteren tijdens zijn eerste seizoen als coach van een Engelse club. De aanvallende middenvelder kwam vorig seizoen tot slechts negen wedstrijden in de Premier League en kampte al langere tijd met ernstig blessureleed. Mertesacker speelt al sinds de zomer van 2011 voor Arsenal, nadat hij de overstap maakte van Werder Bremen naar Engeland. De 31-jarige verdediger heeft sindsdien bijna tweehonderd keer het shirt van Arsenal gedragen.

"Per is een zeer gerespecteerde persoon in de kleedkamer. Hij is geliefd en een zeer veeleisende speler", legt Wenger zijn keuze voor Mertesacker uit op de clubsite van de Londenaren. "Ik denk dat hij ook onze natuurlijke leider is."

Wenger moet het voorlopig wel zonder zijn nieuwe aanvoerder doen. Mertesacker kampt met een zware knieblessure en staat nog maanden aan de kant. De verdediger raakte eind juli ernstig geblesseerd tijdens een oefenwedstrijd van Arsenal tegen RC Lens. Santi Cazorla draagt voorlopig de aanvoerdersband en is door Wenger aangewezen als vice-captain. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner