13.08.2016 16:43

Ranieri baalt: "We speelden niet als team"

Leicester City ging zaterdag verrassend onderuit tegen promovendus Hull City. De Engelse landskampioen verloor het eerste competitieduel met 1-2. Manager Claudio Ranieri baalt ervan dat zijn spelers als elf individuen op het veld stonden.

De ploeg van Ranieri beleefde een droomseizoen in de Premier League en werd tot ieders verrassing zelf kampioen. Leicester City werd door velen gezien als degradatiekandidaat, maar onder de Italiaanse oefenmeester steeg het team ver boven zichzelf uit. Daar was tijdens de wedstrijd tegen Hull City nog weinig van te merken. "Ik heb mijn spelers verteld dat dit seizoen moeilijker wordt dan het vorige", vertelde Ranieri na afloop tegen Sky Sports. "Zij speelden beter. We deden ons stinkende best, maar als individu. We speelden niet als een team."

Leicester City verloor deze zomer N'Golo Kanté aan Chelsea en moest het tegen Hull City doen zonder de geschorste Robert Huth. Volgens Ranieri maakte zijn ploeg eigenlijk de gehele wedstrijd geen aanspraak op de winst. "We probeerden te winnen, maar soms is dat onmogelijk. We hebben een paar fouten gemaakt. Vandaag was een normale wedstrijd, misschien had er normaal gesproken een gelijkspel ingezeten. Maar we verloren. Om die reden moeten we samen sterk zijn. Vorig seizoen hebben we bewezen een erg goed team te zijn, dat moeten we herhalen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner