13.08.2016 21:39

Kastaneer bezorgt ADO overwinning bij Vitesse

Gervane Kastaneer (l.) juicht nadat hij zijn ploeg op gelijke hoogte heeft geschoten in de uitwedstrijd tegen Vitesse. Eloy Room (r.) baalt op de achtergrond. (13-08-2016)

ADO Den Haag heeft ook zijn tweede wedstrijd dit seizoen gewonnen. Op bezoek bij het Vitesse van oud-trainer Henk Fraser werd met 1-2 gewonnen. Gervane Kastaneer bleek in Arnhem de matchwinner met twee doelpunten.

Vitesse-trainer Henk Fraser vond het ondanks de ruime uitzege op Willem II (1-4) van een week eerder toch nodig om twee wijzigingen door te voeren. Zo moesten Kosuke Ota en Mitchell van Bergen genoegen nemen met een plaats op de bank. Arnold Kruiswijk en Milot Rashica stonden wel in de basis in GelreDome. Bij ADO Den Haag zag trainer Željko Petrović geen reden om zijn ploeg te wijzigen na de eenvoudige 3-0 thuiszege op Go Ahead Eagles van vorige week.

In Arnhem nam Vitesse direct het initiatief. De bezoekers uit Den Haag kwamen er amper aan te pas in de beginfase. Rashica nam het doel van ADO-doelman Ernestas Šetkus tot twee keer toe onder vuur en Ricky van Wolfswinkel volleerde de bal op aangeven van Maikel van der Werff in het zijnet. In de 22e minuut was het alsnog raak voor de teruggekeerde spits. In eerste instantie kon Šetkus de bal nog op fraaie wijze uit zijn doel houden, in de rebound was hij echter kansloos op de harde inzet van Van Wolfswinkel. De thuisploeg wilde vervolgens op zoek gaan naar de 2-0, maar ADO Den Haag mocht even later juichen. Een voorzet van Wilfried Kanon werd in de 31e minuut met links binnengeschoten door buitenspeler Gervane Kastaneer. Daarvoor waren de bezoekers alleen nog gevaarlijk geweest met een kopballetje van diezelfde Kastaneer.

In de tweede helft begonnen beide ploegen slordig. Lewis Baker en Nathan kregen al snel goede kansen op de 2-1. Zij vonden echter doelman Šetkus op hun weg. De nieuwe keeper van ADO Den Haag liet de gehele wedstrijd zien dat ADO met hem een prima doelman in huis heeft. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Aaron Meijers stuurde Kastaneer weg, die de bal prima in de verre hoek prikte. In het vervolg kregen Édouard Duplan en invaller Dennis van der Heijden nog opgelegde kansen om de score uit te breiden, maar faalden. Een slotoffensief van Vitesse werd door de bezoekers in de kiem gesmoord.

Door: Bob van Dijk