13.08.2016 17:49

Koeman remiseert met 1-1 bij debuut Janssen

Het is druk voor het doel van Michel Vorm als Everton een corner neemt. (13-08-2016)

Ronald Koeman is de competitie met Everton gestart met een gelijkspel. Op het eigen Goodison Park speelden The Toffees met 1-1 gelijk tegen Tottenham Hotspur. Vincent Janssen viel een half uur voor tijd in en maakte daarmee zijn debuut in de Premier League.

Everton startte de wedstrijd voortvarend, door de bal al na drie minuten tegen de touwen te schieten. Het was Ross Barkley, die eerder vandaag nog werd geprikkeld door Koeman, die de bal vanuit een vrije trap ineens in het doel schoot. Hugo Lloris werd verrast, aangezien de doelman verwachtte dat de bal nog werd aangeraakt. Dat gebeurde niet en dus verdween de bal achter de Fransman.

Na ruim een half uur moest diezelfde Lloris zich noodgedwongen laten vervangen door Michel Vorm. De entree van de voormalig doelman van FC Utrecht zorgde ervoor dat er twee Nederlandse keepers op het veld stonden. Bij het Everton van Koeman stond namelijk de 33-jarige Maarten Stekelenburg in de basis.

Bij de eerste mogelijkheid voor Everton moest de ingevallen goalie meteen aan de bak. Deulofeu leek op weg naar de 2-0, maar oog-in-oog met Vorm moest hij zijn meerdere erkennen in de keeper. Omdat een doelpunt uitbleef bij Tottenham, bracht Mauricio Pochettino Janssen. De aanvaller viel een half uur voor tijd in.

De entree van Janssen zorgde voor een probleem in de organisatie bij Everton, want vijf minuten na de invalbeurt van Janssen scoorde Erik Lamela al de gelijkmaker: 1-1. Vervolgens had de Nederlandse spits de 2-1 op zijn schoen, maar Stekelenburg redde fabuleus. Ook op de inzet van Lamela een paar minuten later mocht Everton de Nederlandse doelman dankbaar zijn. Daardoor eindigde dit duel in een 1-1 gelijkspel.