13.08.2016 19:06

Sampaoli wil eigen spel spelen tegen Barcelona

Jorge Sampaoli staat met Sevillia aan de vooravond van de Spaanse Supercopa. Hoewel tegenstander FC Barcelona de favoriet is, wil de Argentijnse oefenmeester het eigen spel spelen. "We moeten proberen om het balbezit van Barcelona te bestrijden en wij moeten zelf gevaarlijk worden", vertelt de nieuwe trainer van Sevilla tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Supercopa-duel.

Drie dagen later wacht de return, maar Sampaoli wil niet te ver vooruit kijken."Morgen willen we nog steeds zelf de bal hebben", gaat de oefenmeester verder. "We zullen hen uitdagen en zulke belangrijke spelers als Luis Suárez en Lionel Messi te neutraliseren. We moeten de fans aanzetten om daar op te reageren." Sevilla hoopt deze Supercup wel winnend af te sluiten, nadat het vorige week met 3-2 onderuit ging tegen Real Madrid voor de Europese Super Cup.

Adil Rami kijk positief terug op die wedstrijd. "We hebben een zeer optimistisch coach die graag wil vechten en er in gelooft. Morgen zal opnieuw te zijn dat Sevilla speelt om belangrijke dingen te winnen en dat we geloven in ons spel. Het was moeilijk om de nederlaag tegen Real Madrid te accepteren, maar mensen spraken meer over ons spel dan de nederlaag, dat maakt me trots."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner