13.08.2016 20:48

Guardiola start Premier League met winstpartij

Het kostte veel moeite, maar Pep Guardiola heeft de eerste wedstrijd van de Premier League gewonnen. Manchester City won ternauwernood van Sunderland, met 2-1. Daarvoor was wel een eigen doelpunt nodig.

Het leek een eenvoudige wedstrijd te worden voor de Citizens, die verrassend met Willy Caballero op het doel begonnen. Sergio Agüero scoorde namelijk al na vier minuten de openingstreffer uit een penalty. Lange tijd stond die stand op het scorebord, maar Jeremain Defoe tekende twintig minuten voor tijd voor de gelijkmaker.

Pas laat in de wedstrijd kwam toch nog de overwinning voor Manchester City, waar Nolito debuteerde. Paddy McNair, afgelopen week overgenomen van Manchester United, werkte de bal een paar minuten voor tijd de 2-1 binnen. Daardoor ontsnapte Guardiola aan een slechte competitiestart. Bij Sunderland speelde Patrick van Aanholt speelde de hele wedstrijd.