14.08.2016 11:21

Guardiola ontkent problemen met Hart

Eingekeilt
Eingekeilt

Joe Hart moest in de eerste wedstrijd van het Premier League-seizoen genoegen nemen met een plek op de bank. Nieuwe trainer Pep Guardiola gaf tegen Sunderland de voorkeur aan Willy Caballero. De Spaanse trainer zei dat de keuze niets te maken had met Hart persoonlijk.

"Hart heeft goed gereageerd en ik heb veel respect voor hem. Ik weet wat voor goede doelman hij is, maar ik koos nu voor Willy. Ik moet uiteindelijk een beslissing nemen op basis van wat ik zie en ik moet ervoor zorgen dat er een teamspirit ontstaat. Dit gaat niet zozeer om tactiek of iets anders, maar ik koos vandaag gewoon voor deze opstelling. Of Hart de volgende keer zou kunnen spelen? Natuurlijk, alle selectiespelers kunnen dat", liet Guardiola weten in gesprek met de BBC.

"Ik heb respect voor de carrière van Hart, maar ik koos nu wat anders. Dat is alles. Ik denk dat Caballero een goede voorbereiding heeft gedraaid, een zeer goede zelfs. Hij gaf mij vandaag het vertrouwen dat ik hem moest opstellen. Ook vanwege zijn persoonlijkheid heb ik voor hem gekozen. Dat betekent niet dat Hart in de toekomst niet kan spelen, zoals ik net ook al zei. Maar Willy heeft al wat meer trainingen achter de rug dan Hart."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner