14.08.2016 14:24

Heracles boekt simpele zege op Willem II

Iliass Bel Hassani (m.) schiet met een rake vrije trap Heracles Almelo na een klein halfuur spelen op een 1-0 voorspring tegen Willem II. (14-08-2016)

Heracles heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen. In eigen huis had de thuisploeg zondagmiddag geen kind aan Willem II: 3-1. Voor Willem II is het een valse start van de competitie. De Tilburgers kregen al zeven doelpunten tegen en staan nog op nul punten.

Willem II begon voorzichtig aan de wedstrijd. De Tilburgers kregen een week eerder tegen Vitesse in de eerste 45 minuten vier doelpunten om de oren. Dat wilde trainer Erwin van de Looi voorkomen. Zo was het een rustig begin van de wedstrijd in Almelo. De thuisploeg was de bovenliggende partij, zonder tot kansen te komen. En Willem II kon redelijk mee komen. Totdat een vrije trap van de gewilde Iliass Bel Hassani de wedstrijd open brak. De middenvelder schoot in de korte hoek en verraste daarmee doelman Kostas Lamprou, die er wederom niet goed uitzag. Zijn redding kwam pas nadat de bal de doellijn had gepasseerd: 1-0.

De Tilburgers waren na de plotselinge achterstand even van de kaart. Zo ontsnapte de uitploeg bij het schot van Brahim Darri en de kopbal van Paul Gladon, maar dit keer greep Lamprou wel goed in. Willem II probeerde voor rust de gelijkmaker te forceren, maar de mannen van Van de Looi hadden moeite om gevaarlijk te worden. Op een afstandsschot van Dico Koppers na kon de club uit Brabant niets creëren.

Willem II moest in de tweede helft scoren om een tweede nederlaag op rij te voorkomen. De eerste tien minuten na rust zetten de bezoekers Heracles onder druk, maar het lukte de club uit Tilburg maar niet om tot kansen te komen. Ook dit seizoen lijkt het gebrek aan scorend vermogen het grootste probleem.

Heracles liet de bezoekers uitrazen en nam daarna het initiatief over. Lamprou moest binnen drie minuten drie keer ingrijpen op tweemaal het schot van Darri en één keer Bel Hassani. Eén minuut later was de doelman wel kansloos. Thomas Bruns legde de bal prima klaar voor Gladon en de spits schoof de bal in de verre hoek. Vier minuten later kon de spits alweer juichen. Dit keer was Robin Gosens de aangever en bij de eerste paal tikte Gladon binnen. Erik Falkenburg deed namens de uitploeg nog wat terug.

Gladon had minimaal een hattrick moeten maken. De spits mocht in een hectische slotfase binnen twee minuten twee keer vanaf elf meter aanleggen, nadat uitblinker Darri tweemaal naar de grond ging. Eerst schoot Gladon tegen Lamprou aan en daarna was het de lat die een treffer in de weg stond. Zo liet Heracles het na om Willem II nog meer pijn te doen.

Volgende week staat er een zware wedstrijd op het programma voor het nog puntloze Willem II. Op zaterdagavond gaan de Tilburgers op bezoek naar Amsterdam waar Ajax in de ArenA wacht. Ook voor Heracles Almelo een zware kluif. Op zondag krijgen de Almeloërs Feyenoord op bezoek.