14.08.2016 19:27

Liverpool wint met Wijnaldum bij Arsenal

Liverpool is zondag met een aardig succesje begonnen aan het seizoen in de Premier League. De formatie van de Duitse trainer Jürgen Klopp won in het openingsweekeinde van Arsenal. Dat gebeurde ook nog eens op het veld van de tegenstander, 4-3.

Theo Walcott mocht na een half uur spelen vanaf elf meter aanleggen, maar mistte de strafschop. Nog geen minuut daarna was Walcott wel trefzeker op aangeven van Alex Iwobi. Met een prachtige vrije trap bracht Liverpool-aanvaller Coutinho de stand vlak voor rust weer gelijk. In de tweede helft was het een prachtig spektakelstuk. Adem Lallana schoot vier minuten na rust op aangeven van Wijnaldum de 1-2 voor Liverpool tegen de touwen.

Zeven minuten later was het opnieuw Lallana die scoorde. In de 63ste minuut schoot nieuwkomer Sadio Mané Liverpool naar 1-4 en de wedstrijd leek te zijn gespeeld. Toch zette de ploeg van Arsène Wenger nog eens aan en invaller Alex Oxlade-Chamberlain maakte de 2-4, waarna Calum Chambers ook het derde doelpunt van Arsenal mocht aantekenen. Met nog een kwartier te spelen drong Arsenal aan, maar kon het niet voorkomen dat het met 3-4 verloor van Liverpool.