15.08.2016 09:01

Mokotjo: "Fysiek sterkste elftal van Eredivisie"

Kamohelo Mokotjo (l.) vecht tijdens Feyenoord - FC Twente op het middenveld een duel uit met Karim El Ahmadi (r.). (14-08-2016)
Kamohelo Mokotjo (l.) vecht tijdens Feyenoord - FC Twente op het middenveld een duel uit met Karim El Ahmadi (r.). (14-08-2016)

Kamohelo Mokotjo moest zondag met FC Twente zijn meerdere erkennen in Feyenoord. Volgens de middenvelder was de 2-0 zege van de Rotterdammers meer dan verdiend. Mokotjo doorliep in het verleden de jeugdopleiding van Feyenoord.

"Het is nooit makkelijk om tegen Feyenoord in De Kuip te spelen, omdat je altijd met die twaalfde man te maken hebt, maar nu is het helemaal zwaar", vertelt Mokotjo aan De Telegraaf. "Wij hebben alles gegeven, niemand valt iets te verwijten en los van de situatie waarin FC Twente zich bevindt, vind ik dat wij goed hebben gespeeld. Maar tegen dit Feyenoord zijn wij niet opgewassen."

"Ik loop al een tijdje mee, maar dit is fysiek het sterkste elftal van de Eredivisie", gaat de Zuid-Afrikaan verder. "Je wordt hier voortdurend afgejaagd, ze zitten er bovenop en geven nooit op. Komt ook door dat publiek. Bij Feyenoord lopen spelers met klasse en met meer ervaring dan bij ons. We hebben twee duels verloren, maar als we dezelfde teamspirit houden gaan we echt wel punten pakken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner