15.08.2016 09:35

"Hoop dat Kuyt dat inziet en zich wegcijfert"

Jari Oosterwijk (l.) vecht in De Kuip met Dirk Kuyt (r.) om de bal tijdens de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente. (14-08-2016)
Jari Oosterwijk (l.) vecht in De Kuip met Dirk Kuyt (r.) om de bal tijdens de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente. (14-08-2016)

Willem van Hanegem denkt dat Dirk Kuyt er bij Feyenoord verstandig aan doet om zich steeds meer weg te cijferen. In de eerste twee wedstrijden van het seizoen haalde de aanvoerder nog niet het gewenste niveau.

"Laat trainer Giovanni van Bronckhorst nou slim zijn en duidelijk maken dat Kuyt een belangrijke factor is als een soort mentor van de ploeg. Kuyt moet niet meer zo wanhopig op zoek gaan naar zijn doelpuntje of voorzet", zo schrijft de oud-Feyenoorder in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

"Hij moet gewoon met zijn enorme ervaring die andere gasten de weg gaan wijzen. En dan gedurende dit seizoen beetje bij beetje achteruit stappen. Oke, dan speelt hij straks niet alles meer, maar dan nog kan hij belangrijk zijn. Ik hoop dat Kuyt dat inziet en zich inderdaad steeds meer wegcijfert."

Over het duel met FC Twente (2-0) was Van Hanegem niet tevreden. "In topsport gaat nooit iets vanzelf. Feyenoord was een mooi voorbeeld. Top tegen FC Groningen, zwak tegen FC Twente. Dirk Kuyt kwam helemaal niet in het stuk voor. Hij zag er behoorlijk boos uit na zijn wissel, gaf op de bank alleen de clubarts een hand."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner