15.08.2016 12:45

Speler van de Week: Gervane Kastaneer

Gervane Kastaneer is in speelronde 2 de Speler van de Week bij Voetbal.com. De vleugelaanvaller was hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de 1-2 overwinning van ADO Den Haag op bezoek bij Vitesse. Daarvoor kreeg hij een beoordeling van een 8.0.

Doelpunten
ADO Den Haag speelde in de Gelredome nadrukkelijk op de counter. Een systeem dat Kastaneer wel lijkt te liggen. Met zijn snelheid kan de aanvaller goed gebruikmaken van de ruimtes achter de verdediging van de tegenstander. Zijn eerste treffer was echter een spitsendoelpunt. Kastaneer kroop bij een voorzet vanaf de linkerkant slim voor zijn tegenstander en gleed zijn eerste goal van het seizoen op het scorebord.

Op dat moment was het de gelijkmaker en leek er voor Vitesse niets aan de hand. De individuele klasse van Kastaneer maakte uiteindelijk het verschil. Hij startte op het juiste moment met sprinten bij een lange bal en kwam vanaf de linkerkant het strafschopgebied in. Een op een met doelman Eloy Room liet hij de sluitpost kansloos met een bekeken bal in de verre hoek. Daarmee was het feest compleet voor de twintigjarige.

Henk Fraser
Voor Kastaneer maakte het vooral leuk dat hij zijn stempel drukte tegen het team van hoofdtrainer Henk Fraser. De coach maakte afgelopen zomer de overstap van ADO naar Vitesse. In zijn tijd bij de Residentieclub had Fraser de jonge aanvaller niet nodig. Hij vertrok daarom voor een half seizoen op huurbasis naar FC Eindhoven. Afgelopen weekend bewees hij het ongelijk van Fraser. Bij Eindhoven was Kastaneer goed voor zestien duels en vijf doelpunten.

Concurrentie
De kans is groot dat Kastaneer binnenkort een grote concurrent erbij krijgt in Den Haag. ADO-trainer Željko Petrović schermt nadrukkelijk met de belangstelling voor Sheraldo Becker. De coach wil maar al te graag de vleugelspeler van Ajax huren en verwacht de transfer binnenkort af te ronden. Het zal Kastaneer alleen maar scherper maken. Als hij zijn niveau van tegen Vitesse volhoudt, dan gaat het voor Becker lastig worden hem uit de basis te spelen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner