15.08.2016 19:51

Guardiola heeft routinier Touré niet nodig

Yaya Touré baalt tijdens het competitieduel Manchester City - West Ham United. (19-09-2015)
Yaya Touré baalt tijdens het competitieduel Manchester City - West Ham United. (19-09-2015)

Yaya Touré heeft waarschijnlijk geen toekomst meer bij Manchester City. Pep Guardiola laat weten geen beroep te gaan doen op de routinier en houdt hem opnieuw buiten de wedstrijdselectie van The Citizens.

Guardiola heeft besloten Touré thuis te laten voor het uitduel met Steaua Boekarest in de play-offs van de Champions League. De 33-jarige Ivoriaan speelt al sinds 2010 voor Manchester City en is één van de best betaalde spelers bij de club. Dat maakt de beslissing van Guardiola opmerkelijk. "Hij traint goed, maar ik ben niet van plan om gebruik van hem te maken. Dan heb ik liever dat hij in Manchester blijft", laat Guardiola weten.

Touré is niet de enige speler die slachtoffer is van de komst van Guardiola naar Manchester. Doelman Joe Hart moest zaterdag tegen Sunderland (2-1) plaatsnemen op de reservebank. De sluitpost was liefst negen seizoenen eerste keus bij City, maar is onder Guardiola zijn plaats kwijtgeraakt aan Willy Caballero. De Spaanse trainer is ambitieus en heeft zichzelf een duidelijke opdracht meegegeven. "Mijn eerste doel is dat we mooi en vermakelijk voetbal spelen voor onze fans. Ik wil dat zij naar het stadion komen omdat ze denken: wow, City speelt echt mooi voetbal."

De ploeg van Guardiola is favoriet in de dubbele confrontatie met de nummer twee van Roemenië, maar de trainer waakt voor onderschatting. "Ik heb veel wedstrijden van Steaua bekeken en ben onder de indruk van hun spel', laat de Spaanse oefenmeester weten. "Wij gaan proberen doelpunten te maken. Mijn spelers moeten ervan doordrongen zijn hoe belangrijk het is om deel te nemen aan de Champions League. Het is een mooi toernooi dat we willen winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner