15.08.2016 21:56

Stam ziet kansen tegen Newcastle United

Jaap Stam bereidt zich met Reading FC voor op het nieuwe seizoen. Zijn ploeg speelt een oefenwedstrijd tegen Al-Taawoun. (12-07-2016)
Jaap Stam bereidt zich met Reading FC voor op het nieuwe seizoen. Zijn ploeg speelt een oefenwedstrijd tegen Al-Taawoun. (12-07-2016)

Jaap Stam kon de goede start in het Championship geen succesvol vervolg geven. Reading verloor het tweede competitieduel met Wolverhampton Wanderers met 2-0. Dit weekend wacht het gedegradeerde Newcastle United.

Reading wist het eerste duel in het Championship wel winnend af te sluiten. De ploeg van Stam won voor eigen publiek van Preston North End, maar ging tijdens de tweede speelronde onderuit. De Nederlandse oefenmeester denkt dat zijn ploeg een goede kans maakt tegen Newcastle, dat de eerste twee competitieduels met een nederlaag afsloot. The Magpies haalden deze zomer voor veel geld de nodige versterkingen, maar tot succes heeft dat nog niet geleid.

"Iedereen verwacht heel veel van Newcastle. Er ligt veel druk op hun schouders", blikt Stam vooruit op het aankomende duel op de website van Reading. "Normaal gesproken kunnen tegenstanders van Newcastle daarom vrijuit spelen, dat maakt het makkelijker om te voetballen. Nu ze twee keer op rij verloren hebben, móéten ze woensdag van ons winnen. Wij zullen ons goed voorbereiden. We gaan de wedstrijd tegen Wolves uitgebreid terugkijken, we leren daarvan en we gaan naar St. James' Park om daar een goed resultaat te behalen", besluit Stam. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner