18.08.2016 21:29

Maas wil zege: "Daar gaan we alles aan doen"

SC Cambuur gaat vrijdagavond op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. De formatie van trainer Rob Maas is niet goed begonnen met slechts één punt uit twee duels. De Leeuwarders nemen het tijdens de derde speelronde op tegen FC Dordrecht.

Cambuur stelde fors teleur met een gelijkspel tegen Jong PSV (1-1) in het eigen stadion. De eerste wedstrijd van het seizoen werd al met 2-1 verloren van VVV-Venlo. Maas zag in de wedstrijd tegen Jong PSV toch positieve punten. "Het is altijd lastig om de wedstrijd los te zien van de uitslag, en dat laatste was ook gewoon teleurstellend", stelt de oefenmeester op de website van Cambuur. "Toch heb ik ook zeker wel goede dingen gezien. Het enorme veldoverwicht dat we hadden, het veelvuldige balbezit, onze manier van druk zetten. Dat moeten we uitbouwen en dan de gecreëerde kansen ook afmaken."

De Leeuwarders worden gezien als één van de favorieten voor de titel in de Jupiler League, maar hebben inmiddels al vijf punten achterstand opgelopen op koplopers NAC Breda en VVV-Venlo. Een zege op Dordrecht is dan ook noodzakelijk om aansluiting te houden. Maas: "Het moge wat dat betreft duidelijk zijn dat het geen gemakkelijke wedstrijden gaan worden. Het is aan ons om de stijgende lijn vast te houden en dan moeten we ook tegen deze ploegen resultaat kunnen halen. Daar gaan we alles aan doen."

Na het weekend wacht op maandagavond alweer De Graafschap. Volgens Maas is het spelen van twee wedstrijden in vier dagen geen enkel probleem. "We hebben hard gewerkt in de voorbereiding en zijn topfit. Dat mag dus geen probleem zijn en bovendien geldt hetzelfde voor de andere clubs en spelers. Ik zie het juist als een mooie uitdaging om te laten zien waar we tot in staat zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner