19.08.2016 14:51

Gio: "Het vertrouwen is er, dat proef je"

Vanaf de zijlijn ziet trainer Giovanni van Bronckhorst toe hoe zijn Feyenoord het doet tegen PSV in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. (31-07-2016)
Vanaf de zijlijn ziet trainer Giovanni van Bronckhorst toe hoe zijn Feyenoord het doet tegen PSV in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. (31-07-2016)

Met zes punten en een doelsaldo van plus zeven is Feyenoord het seizoen uitstekend begonnen. Giovanni van Bronckhorst merkt dat er een uitstekende sfeer heerst binnen zijn spelersgroep. Met veel vertrouwen werken de Feyenoorders toe naar het duel met Heracles Almelo.

"We willen elke wedstrijd laten zien dat we verder zijn dan vorig seizoen. De eerste twee wedstrijden zijn goed bevallen", zegt Van Bronckhorst via de officiële kanalen. "Alleen tegen FC Twente konden we de eerste helft niet opbrengen wat we een wedstrijd eerder wel hadden laten zien. Nu wacht een andere tegenstander in een uitwedstrijd waarin we optimaal moeten presteren. Het vertrouwen is er, dat proef je ook in de trainingen."

Van Bronckhorst moet de komende tijd Eljero Elia missen, die een schouderblessure heeft opgelopen. "We hebben een aantal opties om de geblesseerde Eljero Elia te vervangen. Je kijkt waar spelers zich het prettigst voelen, hoe de tegenstander speelt en naar de vorm van je eigen elftal. Dan kom je langzaam tot een formatie."

Renato Tapia ontbreekt vanwege ziekte in de wedstrijdselectie van Feyenoord. Sven van Beek, die herstelt van een blessure, is er eveneens niet bij. Net als in de eerste twee wedstrijden van het seizoen zal Lucas Woudenberg de linksbackpositie van de geblesseerde Miquel Nelom overnemen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner