19.08.2016 20:18

Pogba maakt rentree tegen Southampton

Paul Pogba maakt in het duel met Southampton zijn rentree bij Manchester United. De Franse middenvelder is teruggehaald als ster en moet nu met onder andere Zlatan Ibrahimović de eerste thuiswinst van het seizoen bewerkstelligen.

Het elftal dat José Mourinho uit heeft mogen kiezen ziet er indrukwekkend uit. Ibrahimović, die bij zijn debuut tegen Bournemouth scoorde, staat met Wayne Rooney en Anthony Martial in de basis. Ook Marouane Fellaini heeft zijn basisplaats kunnen handhaven, met de grote ster Paul Pogba naast hem. De Fransman was vorige week nog geschorst, meegenomen uit zijn Man United-periode in 2012. Destijds speelde hij drie luttele wedstrijden in het eerste en ging gratis weg, nu is hij teruggekomen als sterspeler met een waarde van 110 miljoen. Zijn rentree gaat ten koste van Ander Herrera, die op de bank plaatsneemt.

Bij Southampton heeft de nieuwe coach, de Franse Claude Puel, inmiddels de beschikking over EK-winnaar José Fonte en de van Bayern München gekochte speler Pierre-Emil Højbjerg. Zij begonnen in het thuisduel met Watford, dat in 1-1 eindigde, nog op de bank. Højbjerg maakte toen in de 55ste minuut zijn debuut en begint nu voor het eerst in de basis, ten koste van de jongeling James Ward-Prowse. Aanvoerder Fonte, een defensieve rots in de branding van Southampton, heeft zich inmiddels genoeg kunnen herstellen van het zware doch succesvolle EK en begint weer in de basis. Met hem probeert Southampton de sterren van Man United in bedwang te houden en wellicht een resultaat mee te pikken.

Het duel is vanaf 21.00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner