19.08.2016 22:47

Man United niet flitsend, maar wint wel

Manchester United won vrijdagavond met Zlatan Ibrahimović en Paul Pogba aan de aftrap zijn eerste thuisduel dit seizoen met 2-0 van Southampton. Het was nog niet flitsend op Old Trafford, maar wel effectief.

Het Old Trafford-publiek mocht op deze vrijdagavond voor het eerst genieten van de kunsten van Ibrahimović en de volgroeide en daardoor 110 miljoen kostende Paul Pogba. Laatstgenoemde speelde erg goed in de eerste helft, alleen de rest van het team ging daar niet in mee. De eerste 45 minuten op Old Trafford dit seizoen waren ronduit teleurstellend van The Red Devils, waardoor ze zelfs een paar keer in de problemen kwamen voor eigen doel.

Dat overleefde Man United ternauwernood, en dankzij de individuele klasse voorin kwam het toch nog op voorsprong. Wayne Rooney verzorgde in de 36ste minjuut een perfect afgemeten voorzet op Ibrahimović, die Europees kampioen José Fonte met speels gemak wegzette en feilloos binnen kopte om de 1-0 op het scorebord te zetten. Zodoende ging Man United, ondanks het teleurstellende spel, met een voorsprong de rust in.

Southampton startte sterk in de tweede helft en dacht zelfs even de 1-1 gemaakt te hebben, alleen de scorende Dušan Tadić werd teruggefloten voor buitenspel. Aan de andere kant was een onhandigheid van Jordy Clasie, die in de twaalfde minuut inviel voor de geblesseerde Oriol Romeu, erg duur voor The Saints. In de 52ste minuut raakte hij Luke Shaw lichtjes aan in het strafschopgebied, genoeg voor Anthony Taylor om een strafschop toe te kennen. Daar sprong Ibrahimović zeer zorgvuldig mee om, waardoor hij zijn tweede van de avond en daarmee de 2-0 aantekende.

Southampton-coach Claude Puel probeerde het nog wel, onder andere door verdedigende middenvelder Steven Davis er al in de 67ste minuut af te halen voor spits Charlie Austin, maar het mocht niet baten. De enige grote kans die Southampton nog wist te creëren kwam op naam van Shane Long, wiens kopbal in de 74ste minuut net voorlangs ging. Man United kon het uiteindelijk vrij rustig uitspelen en zag arbiter Taylor affluiten bij een 2-0 score.

De lelijke overwinningen zijn het belangrijkste op weg naar een kampioenschap en Man United liet zien dat het daartoe in staat is. De individuele klasse van Ibrahimović gaf de doorslag in het duel met het minstens gelijkwaardige Southampton, waardoor Man United zonder al te veel stress met een 2-0 overwinning wegliep en de koppositie vooralsnog overtuigend verdedigt. Toch hoopt menigeen wat meer spektakel te zien in de Man United-duels dit seizoen, gezien de sterspelers die het tot beschikking heeft.

Door: Nino Vermeulen