20.08.2016 13:50

De Boer wil domineren met Internazionale

Frank de Boer maakt zondag zijn debuut als trainer van Internazionale. De oefenmeester wil met dominant voetbal een overwinning pakken bij Chievo Verona. De Boer is ambitieus: "Ik ben hier gekomen om prijzen te winnen."

De Boer werd twee weken geleden gepresenteerd als de nieuwe trainer van Internazionale en heeft daardoor niet de gehele voorbereiding de leiding over zijn selectie gehad. De trainer maakt zich daar geen zorgen over. Het inslijpen van zijn voetbalfilosofie hoeft volgens hem weinig tijd te kosten. "Daar maak ik me geen zorgen over", zegt De Boer op de persconferentie in aanloop naar het duel met Chievo.

 "Het team wil dolgraag een nieuwe speelwijze aanleren. Dat is het belangrijkste. Ik wil altijd dat mijn elftallen domineren en kansen creëren. Domineren betekent niet altijd tegenstanders vastzetten in hun eigen strafschopgebied, maar kan ook betekenen dat wij ze de bal laten hebben in de zones waar wij dat willen."

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen ontmoet Internazionale Chievo Verona, dat afgelopen jaar op een negende plaats eindigde in de Serie A. De Boer heeft veel zin in zijn debuut. "Het is heerlijk als er iets op het spel staat. Ik ben vol vertrouwen en heb het gevoel dat het team klaar is voor dit duel. De spelers zijn geweldig en begrijpen wat wij willen."

De Boer weigert nog iets los te laten over een doelstelling voor het seizoen. "Wij willen iedere wedstrijd winnen. Aan het eind van het seizoen zullen we zien wat dat gaat opleveren. Pas na een paar maanden kunnen we inschatten of het realistisch is om mee te doen om de landstitel. Ik ben hier gekomen om prijzen te winnen", aldus de trainer van Inter. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner