20.08.2016 14:08

Dijkhuizen: "Dat moment wordt ons fataal"

NAC Breda ging vrijdagavond verrassend onderuit tegen MVV Maastricht. In het eigen Rat Verlegh Stadion verloor de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen met 1-2. Het betekende de eerste nederlaag van het seizoen voor NAC.

NAC won de eerste twee competitiewedstrijden redelijk eenvoudig van Jong FC Utrecht en Achilles '29, maar verslikte zich in MVV. Dijkhuizen heeft wel een verklaring voor de teleurstellende nederlaag. "Deze ploeg is aan het settelen", zegt Dijkhuizen in gesprek met BN/DeStem. "MVV was de eerste echte test. Daar zijn we slecht uitgekomen. Maar met een nieuw team ga je ook niet zomaar alles winnen."

Volgens Dijkhuizen voetbalde zijn ploeg in eigen stadion vooral tegen zichzelf. Met name in de eerste helft speelde NAC zeer matig en het kwam in de veertiende minuut al op achterstand. "Dit was het slechtste half uur tot nu toe", zag ook Dijkhuizen. "We speelden heel matig, waren slordig en toonden te weinig kwaliteit aan de bal."

In de tweede helft herstelde NAC zich enigszins en het kwam twee minuten na rust alweer op gelijke hoogte met MVV. "Toch is het een avond dat het allemaal net even tegenzit. Twee spelers (Olivier Rommens en Thomas Agyepong, red.) die geblesseerd het veld verlaten. De rode kaart van Arno Verschueren en de vrije trap waaruit de 1-2 valt. Dat moment wordt ons fataal", verzuchtte een teleurgestelde Dijkhuizen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner