20.08.2016 16:03

Ritzmaier blij: "Was meteen onder de indruk"

Marcel Ritzmaier kijkt om zich heen tijdens de oefenwedstrijd FC Eindhoven - PSV Eindhoven. (12-7-2014)
Marcel Ritzmaier kijkt om zich heen tijdens de oefenwedstrijd FC Eindhoven - PSV Eindhoven. (12-7-2014)

Marcel Ritzmaier is blij met zijn tijdelijke overgang naar Go Ahead Eagles. De middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van PSV en hoopt op veel speelminuten in de Eredivisie.

De Oostenrijker werd vorig seizoen nog door PSV verhuurd aan NEC Nijmegen, maar kwam er daar niet aan te pas. Eerder werd Ritzmaier al uitgeleend aan SC Cambuur en nu dus Go Ahead Eagles. "Go Ahead Eagles is een echte volksclub, dat past bij mij", aldus Ritzmaier op de website van zijn nieuwe club. "Met SC Cambuur heb ik in De Adelaarshorst gespeeld en ik was meteen onder de indruk van het fanatisme van het publiek. Mooi stadion ook."

Ritzmaier wist bij NEC nooit een basisplaats te veroveren en moest het doen met een rol als invaller. In Deventer hoopt hij op sportieve revanche en vooral veel speelminuten. "Bij Go Ahead Eagles heb ik drie doelen: weer voetballen op het hoogste niveau, mezelf bewijzen en het allerbelangrijkste: met mijn creativiteit het team helpen." Maandag sluit de middenvelder aan bij de selectie van trainer Hans de Koning.

Dennis Bekking, technisch manager van Go Ahead, is tevreden met de komst van Ritzmaier. "Marcel is nog jong, maar heeft bij Cambuur, NEC, PSV en in de vertegenwoordigende elftallen van Oostenrijk veel ervaring opgedaan. Hij beschikt over een prima eindpass, is creatief en is in staat tussen de linies te spelen. Marcel voegt daarmee het nodige vernuft toe aan de selectie." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner