20.08.2016 16:22

Opluchting bij Cambuur: "Gaat toch knagen"

Sander van de Streek (m.) wordt omhelsd door zijn ploeggenoten. De middenvelder heeft even eerder SC Cambuur op voorsprong geschoten tegen FC Dordrecht. (19-08-2016)
Sander van de Streek (m.) wordt omhelsd door zijn ploeggenoten. De middenvelder heeft even eerder SC Cambuur op voorsprong geschoten tegen FC Dordrecht. (19-08-2016)

SC Cambuur heeft de eerste zege van het seizoen te pakken. De Leeuwarders wonnen met 0-1 van FC Dordrecht, dat al na een half uur met tien man verder moest. Trainer Rob Maas was na afloop vooral opgelucht.

Cambuur won voor het laatst een competitieduel op 27 februari (1-0, PEC Zwolle) en daardoor was een overwinning zeer gewenst. Maas zag dat de opluchting na afloop groot was. "Het gaat toch knagen, dat merk je aan alles", aldus de oefenmeester in gesprek met de Leeuwarder Courant. De ploeg van Maas stond ruim een uur met een man meer op het veld, nadat Dordrecht-verdediger Mawouna Amevor al in de 25ste minuut zijn tweede gele kaart ontving.

Middenvelder Sander van de Streek was vervolgens pas in de 74ste minuut trefzeker voor Cambuur. Daarna ontsnapten de Leeuwarders nog met enkele hachelijke momenten voor het doel van Leonard Nienhuis. "We hebben het niet goed gedaan tegen tien man en het onnodig spannend gemaakt. We hadden moeite de opening te vinden", aldus Maas.

Lang nagenieten van de zege tegen FC Dordrecht is er echter niet bij: maandagavond neemt Cambuur het in eigen huis op tegen De Graafschap. De Doetinchemmers boekten vrijdag de tweede overwinning van het seizoen. Op de eigen Vijverberg versloeg de ploeg van Jan Vreman Jong FC Utrecht met 3-1.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner