20.08.2016 20:22

Schuiver van Baker voldoende voor Vitesse

Lewis Baker viert zijn doelpunt voor Vitesse op bezoek bij Roda JC. (20-08-2016)

Vitesse heeft zaterdagavond zonder goed te spelen het puntentotaal dit seizoen verdubbeld. De Arnhemmers hadden in Kerkrade aan één fout van Roda JC genoeg voor een minimale zege. Lewis Baker scoorde na twintig minuten.

Roda JC speelde fris in de openingsfase, maar kwam in de eerste tien minuten niet verder dan een schotje van Adil Auassar, die een schuiver recht in de handen van Eloy Room plaatste. Vitesse werd naarmate de wedstrijd vorderde beter en kwam na twintig minuten op voorsprong. Guram Kashia legde een lange bal richting de zestien, Ricky van Wolfswinkel ging slim een duel aan met Roel Brouwers, waardoor de doorgelopen Lewis Baker zo door kon op Benjamin van Leer. De huurling van Chelsea bleef kalm en schoof raak: 0-1. Het spel van Roda JC werd er na de tegentreffer niet beter op, maar ook de Arnhemmers kregen geen grote kansen meer in de eerste helft.

In het tweede bedrijf kwam Roda JC wat beter uit de kleedkamer. De ploeg probeerde het van afstand, kreeg daarna een prima mogelijkheid via Mikhail Rosheuvel, maar echt grote kansen creëerden de Limburgers niet. Twintig minuten voor tijd werd met Nestoras Mitidis een pure spits in het veld gebracht door Yannis Anastasiou, maar de Cyprioot werd vlak voor tijd de absolute schlemiel. Auassar zette goed door en bediende Mitidis met een lage bal op maat, maar de international slaagde erin om de bal vanaf een paar meter van het doel op de rechterpaal te glijden.

Vitesse ontsnapte, maar pakte wel de tweede overwinning van het seizoen. De Arnhemmers schuiven daardoor richting de subtop. Roda JC gaat op deze manier een lang seizoen tegemoet en wacht nog altijd op de eerste zege in het nieuwe seizoen.

Door: Jos Boesveld