20.08.2016 21:30

PSV heeft geen kind aan PEC Zwolle

Jetro Willems, Jorrit Hendrix en Santiago Arias (v.l.n.r.) vieren het doelpunt van Hendrix namens PSV tegen PEC Zwolle. (20-08-2016)

PEC Zwolle wist zaterdagavond nauwelijks weerstand te bieden aan PSV. De Eindhovenaren waren de gehele wedstrijd heer en meester in Zwolle en zegevierden uiteindelijk met 0-4.

PEC Zwolle-trainer Ron Jans had in aanloop naar het duel met de regerend landskampioen een overvolle ziekenboeg. Om die reden debuteerde middenvelder Philippe Sandler is de basis en mocht Stef Nijland aan de aftrap verschijnen. Onder meer Anass Achahbar en Youness Mokhtar begonnen met een lichte blessure op de reservebank. Bij de bezoekers uit Eindhoven had trainer Phillip Cocu nog geen basisplaats voor aanwinst Bart Ramselaar. Jorrit Hendrix stond wel op het middenveld. Ook was er een basisplaats voor Luciano Narsingh.

In de eerste helft was PSV de baas in Overijssel. Dat resulteerde al vroeg in een goede mogelijkheid voor spits Luuk de Jong. Hij kopte op aangeven van Jürgen Locadia in kansrijke positie voorlangs. Iets daarvoor schreeuwde heel Eindhoven al om een strafschop na een duw van Dirk Marcellis tegen Davy Pröpper. Scheidsrechter Pol van Boekel wuifde het incident echter weg. In de 22e minuut was het alsnog raak voor de Eindhovenaren. Een vrije trap van Pröpper werd door De Jong voor het doel gebracht. Daar stond Nicolas Isimat-Mirin klaar om de 0-1 binnen te knikken. Vervolgens was De Jong wederom dicht bij een doelpunt, maar was het Hendrix die de ruststand op 0-2 bepaalde. Hij versloeg doelman Mickey van der Hart met een schuiver met links.

In de rust greep PEC-trainer Jans in. Sandler moest plaatsmaken voor Mokhtar en de gastheren probeerden het in een andere formatie. Dat leverde een onrustige beginfase van de tweede helft op. Beide ploegen speelden bijzonder slordig en kregen amper kansen. De betere kansen waren echter wederom voor de bezoekers. Locadia schoot naast op aangeven van Andrés Guardado en De Jong kopte over. In de slotfase liep PSV alsnog uit naar een ruime zege. Eerst kopte De Jong raak na een vrije trap van Guardado en even later schoot invaller Steven Bergwijn prachtig raak.

Door de 0-4 zege vinden we PSV voorlopig terug aan kop van de Eredivisie met negen punten uit drie wedstrijden. Feyenoord kan de Eindhovenaren morgen nog voorbij. PEC Zwolle begint slecht aan het seizoen en staat met een punt op de zestiende plaats.

Door: Bob van Dijk