21.08.2016 10:54

Van Bronckhorst haalt Berghuis niet naar links

Steven Berghuis wordt gepresenteerd als speler van Feyenoord (01-08-2016).
Steven Berghuis wordt gepresenteerd als speler van Feyenoord (01-08-2016).

Giovanni van Bronckhorst is niet van plan om Steven Berghuis te gebruiken als vervanger van de geblesseerde Eljero Elia. De gehuurde buitenspeler komt volgens de Feyenoord-trainer beter tot zijn recht op zijn vaste positie, die van rechtsbuiten.

"Het is geen optie om Berghuis nu op links te laten spelen, omdat ik vind dat je spelers zoveel mogelijk in hun kracht moet laten spelen", stelt Van Bronckhorst in gesprek met het Algemeen Dagblad. Berghuis speelde tot dusver twee wedstrijden voor de Rotterdammers, maar hij kwam telkens als invaller in het veld. Aangezien Elia wegvalt aan de linkerkant, moet er geschoven worden in de opstelling van Feyenoord, waardoor er een plekje aan de rechterkant van het veld vrij lijkt te komen.

De Rotterdammers zijn het seizoen uitstekend begonnen met overwinningen op FC Groningen (5-0) en FC Twente (2-0). De Stadionclub is vooralsnog de enige formatie zonder tegendoelpunt in de Eredivisie en daarnaast scoorde het even vaak als bijvoorbeeld PSV, met een wedstrijd minder gespeeld. Zondagmiddag staat Feyenoord tegenover Heracles Almelo in Overijssel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner