21.08.2016 21:34

Dirk Kuyt: "Ik begrijp de ophef niet"

Aanvoerder Dirk Kuyt lepelt de bal langs Joey Pelupessy van Heracles Almelo (l.). (21-08-2016)
Aanvoerder Dirk Kuyt lepelt de bal langs Joey Pelupessy van Heracles Almelo (l.). (21-08-2016)

Afgelopen week was er enige ophef over Dirk Kuyt. Aanleiding was de vroegtijdige wissel van de Katwijker in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Ook tegen Heracles Almelo werd Kuyt vlak voor tijd naar de kant gehaald.

“Ik heb het gevoel dat de mensen zich er drukker over maakten dan ikzelf”, aldus Kuyt in gesprek met NOS. “Ik heb vorig seizoen gezegd dat ik graag wil spelen. Als je gewisseld wordt, is dat teleurstellend. Heb je dat gevoel niet meer, dan moet je stoppen.”

Na afloop van de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Twente stond Dirk Kuyt de pers niet te woord. Dat had, volgens de 36-jarige speler, niets met de wissel te maken. “Ik was niet betrokken bij een doelpunt, dus ik vond het de beurt aan andere spelers. Naar verluidt hadden de media daar veel over te zeggen. Dat respecteer ik. Als je bij Feyenoord speelt, lig je onder een vergrootglas.”

Na drie wedstrijden gaan de Rotterdammers aan de leiding, iets waar Kuyt trots op kan zijn. “Hier hadden we voor getekend”, vervolgt Kuyt tegen de camera’s van NOS. “We hebben twee lastige uitduels gehad en nog geen punt verloren. Vandaag hebben we karakter getoond. Dat is ook belangrijk. Het is onmogelijk om elke wedstrijd top te spelen.”

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner