22.08.2016 10:04

Van Leeuwen vergelijkt Ünal met Huntelaar

Enes Ünal wist afgelopen zondag de aandacht op zich te vestigen in de derde speelronde van de Eredivisie. De Turkse spits scoorde in de eerste helft tegen FC Groningen (3-4 zege) een hattrick. FC Twente huurt de aanvaller van Manchester City.

In een tijdsbestek van zeventien minuten sloeg Ünal drie keer toe. FC Groningen kwam terug van de 0-3 achterstand, maar zag in de blessuretijd FC Twente winnen dankzij een doelpunt van Jari Oosterwijk. Technisch directeur Ted van Leeuwen is naar eigen zeggen niet verrast door Ünal. "Ik heb aan deze jongen nooit getwijfeld", vertelt Van Leeuwen aan TC/Tubantia.

"Hij heeft de controle en de rust van Klaas Jan Huntelaar, maar op zijn negentiende is hij beter dan Klaas Jan." Vorig seizoen werd hij het eerste half jaar verhuurd aan Racing Genk, vervolgens kwam hij tijdelijk bij NAC Breda terecht. "Het Nederlandse voetbal is voor een jonge speler veel beter dan het Belgische. Daar is het veel fysieker en spelen ze meteen de lange bal."