22.08.2016 12:30

Speler van de Week: Enes Ünal

Enes Ünal is in speelronde drie de Speler van de Week bij Voetbal.com. De Turkse aanvaller van FC Twente maakte grote indruk door tegen FC Groningen (3-4 zege) een hattrick te maken. Daarvoor kreeg hij een beoordeling van een 7.5.

Zeventien minuten
Ünal wist in een tijdsbestek van zeventien minuten drie keer te scoren in het stadion van FC Groningen. Voor de huurling van Manchester City begon het feest na iets meer dan twintig minuten. Vanaf de rand van het strafschopgebied plaatste hij de bal fraai in de verre hoek. Vervolgens sloeg hij toe met een volley van dichtbij en schoot hij nog voor rust van grote afstand ook zijn derde van de middag in het net.

In Enschede is Ünal de spits die dit seizoen voor de doelpunten moet zorgen. Jari Oosterwijk was in de eerste twee speelronden nog basisspeler, maar hij lijkt zich te moeten gaan schikken in een rol van tweede keus. De speler uit de eigen jeugdopleiding viel twintig minuten voor tijd in voor Ünal en zag de tegenstander terugkomen tot 3-3. Oosterwijk zorgde er echter voor dat de hattrick van zijn concurrent van waarde bleef door in de blessuretijd de winnende te maken.

Klik met Ziyech
Na afloop van de wedstrijd sprak Ünal direct over de klik die hij op het veld voelde met sterspeler Hakim Ziyech. Illustratief daarvoor was het tweede doelpunt van de Tukkers. Ziyech legde de bal vanaf de rechterkant met veel gevoel op de borstkas van Ünal. De spits controleerde het leder en verschalkte doelman Sergio Padt met een rake volley. Het is echter de vraag hoelang Ünal nog kan genieten van de samenwerking met Ziyech, voor wie veel belangstelling is.

NAC Breda
Het is voor de speler van Manchester City zijn tweede periode in Nederland. Vorig seizoen was hij het laatste half jaar actief voor NAC Breda. In de Jupiler League liet Ünal al zien een neusje voor de goal te hebben. In elf wedstrijden maakte hij negen doelpunten en realiseerde hij eveneens aan hattrick. NAC had de speler graag nog een keer gehuurd, maar de negentienjarige gaf ditmaal de voorkeur aan een Eredivisie-club.