23.08.2016 14:37

FC Groningen staat open voor vertrek Maduro

Hedwiges Maduro (m.) baalt met zijn medespelers van de 1-0 voor Excelsior. De verdediger wordt al na een half uur vervangen. (13-08-2016)
Hedwiges Maduro (m.) baalt met zijn medespelers van de 1-0 voor Excelsior. De verdediger wordt al na een half uur vervangen. (13-08-2016)

Hedwiges Maduro mag van FC Groningen op zoek naar een nieuwe club. De ervaren verdediger maakte geen goede indruk in de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen. Afgelopen weekend tegen FC Twente (3-4 nederlaag) moest Maduro genoegen nemen met een plek op de bank.

Algemeen directeur Hans Nijland ontkent dat de voormalig speler van Ajax aan de zware kant is. "Hij is fit en traint goed, maar over en weer hadden we andere verwachtingen zeg ik eerlijk", vertelt Nijland in gesprek met Voetbal International. Vorig jaar maakte Maduro de overstap naar de Eredivisie-club. "We werken mee aan zijn vertrek. Een speler met zijn staat van dienst moet niet bij FC Groningen op de bank eindigen."

Ook Danny Hoesen is bezig met een vertrek bij FC Groningen. Tegen Twente zorgde de aanvaller als invaller voor de 3-3. "Hij mag weg en dat weet hij. We hebben drie spitsen en dat is er een te veel. Drie kunnen wij ons niet permitteren. Abel Tamata mag ook vertrekken. Op bepaalde posities zijn we te ruim bezet."

>>Bekijk hier het volledige transferoverzicht 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner