23.08.2016 22:38

Geen Champions League voor Strootman

Kevin Strootman gaat met AS Roma geen Champions League-voetbal spelen. De Italianen verloren dinsdagavond met 0-3 van FC Porto en dat bleek na de 1-1 van vorige week onvoldoende.

Felipe opende in Rome na acht minuten de score met een rake kopbal. Zes minuten voor de pauze leek Daniele De Rossi het doodvonnis voor zijn eigen ploeg te tekenen. Hij werd na een smerige overtreding met rood weggestuurd. Toen na vijf minuten in de tweede helft ook Emerson met rood naar de kant moest, was het verzet van de thuisploeg zo goed als gebroken. Via Miguel Layún en Jesús Corona liepen de Portugezen uit naar 0-3.

Twee andere Nederlanders gaan wel de Champions League in. Virgil Misidjan en Jody Lukoki wonnen met hun PFK Ludogorets over twee duels van FC Viktoria Pilsen. Misidjan was met een treffer in Tsjechië bijzonder belangrijk voor zijn ploeg. Lukoki bleef de gehele wedstrijd op de bank bij PFK Ludogorets. 

Celtic mag opgelucht ademhalen na een hete avond in Israël. De Schotten verloren met 2-0 van Hapoel Beër Sjeva, maar dat was net voldoende na de 5-2 thuiszege. Ook AS Monaco gaat naar het miljoenenbal. De Franse ploeg won in eigen huis met 1-0 van Villarreal nadat het duel in Spanje al met 1-2 gewonnen was.

Het voetbalsprookje van het Ierse Dundalk is voorbij. De stuntploeg kwam in Polen nog met 0-1 voor tegen Legia Warschau en mocht na een rode kaart voor de thuisploeg hopen op een stunt. De Polen kwamen in de slotfase echter nog langszij. Dundalk kan in ieder geval emt opgeheven hoofd de Champions League verlaten na deze treffer van vanavond.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner