26.08.2016 22:10

Noodverordering in Deventer voor GAE - Ajax

De wedstrijd Go Ahead Eagles - Ajax krijgt wat extra lading nadat Andries Heidema een noodverordening heeft afgekondigd. De burgemeester van Deventer is tot dat besluit gekomen nadat hij signalen opving rondom Ajax-fans.

Volgens de politiek in de stad wil een grote groep Amsterdamse fans zonder kaartje naar Deventer reizen, om in het centrum hun onvrede te uiten over de huidige prestaties van Ajax. De club werd afgelopen week kansloos uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League, terwijl de ploeg in de Eredivisie nu al achterop raakt.

Door de noodverordening is het voor fans van alle clubs, met uitzondering van Go Ahead Eagles zelf, tussen zaterdagmiddag en zondagavond verboden om zich te begeven in Deventer. De uitzondering op de regel zijn de Ajax-fans die met een zogenaamde combi-regeling naar de Adelaarshorst komen en dus een kaartje hebben.

Go Ahead Eagles - Ajax staat zondagmiddag op het programma. De thuisploeg heeft nog maar één puntje verzameld in dit seizoen, de Amsterdammers staan er met vier punten niet veel beter voor.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner