27.08.2016 15:40

Veltman: "We zitten niet goed in ons vel"

Joël Veltman zit drie dagen na de rampzalige uitschakeling voor de Champions League tegen FK Rostov (4-1) nog altijd vol onbegrip. De verdediger van Ajax kan er niet bij dat zijn ploeg zo werd weggespeeld in Rusland.

"We zitten niet goed in ons vel, hebben geen vertrouwen en dat stralen we ook aan alle kanten uit", verzucht Veltman in gesprek met Ajax TV. "Er gaat heel veel mis, dat zie je: ballen over tien meter gaan over de zijlijn. En als dat fout gaat, dan weet je dat je het elke wedstrijd heel moeilijk krijgt. Het is heel simpel, je hebt zondag wel weer een wedstrijd en die moet je winnend afsluiten."

In de thuiswedstrijd tegen Rostov (1-1) was Ajax de bovenliggende ploeg, maar daar was in de return niets meer van terug te zien. Veltman vindt het lastig aan te geven waarin precies het verschil zit. "Zij deden nu wel anders, ze gaven meer druk naar voren en wij moesten daar twee, drie keer onderuit voetballen. Toen zagen ze: 'ze zijn helemaal niet zo goed als in de thuiswedstrijd'. Thuis creëerden we veel kansen, nu niet."

"Ik vind niet dat het aan het systeem lag, er gingen ballen over tien meter mis", aldus de verdediger. "Er kwam een bepaalde onzekerheid in het team, dat sluipt erin en dat mag niet. Bij mezelf merkte ik het niet echt, ik probeerde meer vooruit te spelen. Er is het één en ander gezegd in de kleedkamer en de sfeer was zeker niet gezellig, maar dat is niet voor buiten de kleedkamer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner