27.08.2016 16:27

Van Leeuwen blij met komst Celina en Klich

Het publiek in De Grolsch Veste laat zich horen tijdens het competitieduel FC Twente - Vitesse (08-05-2016).
Het publiek in De Grolsch Veste laat zich horen tijdens het competitieduel FC Twente - Vitesse (08-05-2016).

FC Twente moet noodgedwongen creatief handelen op de transfermarkt. De club van trainer René Hake verwelkomde deze week twee nieuwe spelers. Bersant Celina kwam over van Manchester City en Mateusz Klich van 1. FC Kaiserslautern. Technisch manager Ted van Leeuwen is blij met de komst van de nieuwelingen.

Hake heeft voorlopig geen gebrek aan middenvelders, aangezien ook sterspeler Hakim Ziyech nog altijd niet verkocht is. Het scenario dat Ziyech in Enschede blijft spelen, wordt niet uitgesloten. "Dan hebben we met Hakim, Bersant en Mateusz een ongekende luxe", zegt Ted van Leeuwen in TC/Tubantia.

Volgens de technisch manager van FC Twente zijn er geen financiële risico's genomen met de komst van beide nieuwe spelers. "In het geval van Celina is Manchester City ons heel erg tegemoetgekomen. Daar moeten we heel erg blij mee zijn." Klich heeft volgens Van Leeuwen zelf veel water bij de wijn gedaan om bij Twente te gaan spelen. 

Van Leeuwen is blij met de komst van Celina, die goed uit de verf kan komen in de Eredivisie. "De Engelse topclubs willen niet dat de talenten in het Championship terechtkomen, want daar is de strijd elke week intens. Dat is een heel zware competitie, met vooral veel geroutineerde spelers, die elke week een fysieke strijd leveren. Een club als City heeft dan liever dat een jongen als Celina echt aan het voetballen komt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner