27.08.2016 21:37

Larsson schenkt Heerenveen eerste driepunter

Met een vlammend schot tijdens zijn tweede invalbeurt voor sc Heerenveen heeft Sam Larsson zijn ploeg de eerste drie punten van het seizoen bezorgd. De Zweed scoorde zaterdag het enige doelpunt in het duel met PEC Zwolle: 1-0.

De wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion moest echt op gang komen. PEC Zwolle maakte het spel, maar had niet de finesse om het sc Heerenveen echt moeilijk te maken. Na twintig minuten volgde de echte eerste kans, voor de thuisploeg. Arber Zeneli zette zijn tegenstander te kijk op links, maar zijn voorzet werd door Reza Ghoochannejhad niet gepromoveerd tot doelpunt. Zeneli was met de tweede kans van de wedstrijd vlak voor rust zelf dicht bij de openingstreffer. Via rechts kon hij schieten tussen een kluwen van PEC Zwolle-spelers, maar Mickey van der Hart pareerde knap in de linkerhoek.

In de tweede helft bracht sc Heerenveen Sam Larsson en dat sorteerde meteen effect. Bram van Polen verdedigde veel te nonchalant uit, waardoor de Zweed kon oppikken. De buitenspeler leek al zijn frustratie van een lange revalidatie in het schot te leggen, hij verschalkte Van der Hart met een kiezelhard schot vanaf de zestien door het midden. De wedstrijd werd na de openingstreffer wat grimmiger, maar Allard Lindhoud had de wedstrijd goed in handen.

In de slotfase werd het nog billenknijpen voor sc Heerenveen, omdat de ploeg vergat om de score uit te breiden. Met vier minuten blessuretijd zette PEC Zwolle nog een maar keer aan, maar gescoord werd er niet meer in Friesland. SC Heerenveen heeft zodoende de eerste driepunter van het seizoen binnen, waardoor de ploeg richting de middenmoot kruipt. PEC Zwolle blijft met één puntje angstvallig dicht bij de degradatiezone staan.

Door: Jos Boesveld